Vandenbrink » Specials » Voedsel en dranken
Vandenbrink: Informatie van A tot Z

Wat zit erin en hoe wordt het gemaakt?

Wat zit erin en hoe wordt het gemaakt? In Nederland en België eten wij duizenden producten uit de supermarkt. Deze producten komen vanzelfsprekend uit een fabriek. Toch blijven wij onwetend hoe ons voedsel en dranken worden gemaakt. We weten niet wat erin zit en wat ermee gebeurt voordat het in de supermarkt terecht komt.

Fabrieksvoer

Het eten van gefabriceerde producten is voor ons de normaalste zaak van de wereld. Toch zijn er veel handelingen nodig voordat de producten in de supermarkt terecht komen. Aangezien je toch graag kennis wilt hebben van wat je eet is het zaak om je toch een beetje in te lezen over verschillende producten. Want wat zit er nou in dat vlees? Is dit wel 100% rundvlees of is het toch een mix...? Ook bevatten veel producten chemicaliën. Dit hoeft geen probleem of schadelijk te zijn, maar het is toch handig als je weet wat je eet.

Levens style

Veel mensen willen hun style van leven aanpassen door gezond te eten. Het is dan wel zaak om te beseffen wat er allemaal in het voedsel zit. Ook voor mensen die op dieet zijn is het zeer nuttig om onderzoek te verrichtten naar de daadwerkelijke voedingswaarden en achtergrond van de voedsel en dranken die je nuttigt.

Het voordeel van de fabrieken

In veel ogen is de "fabriek" een negatief en vervuilend concept. Natuurlijk heeft een fabriek veel energie nodig om te kunnen draaien en zullen er misschien wel giftige stoffen vrijkomen. Maar zonder fabrieken zou de Nederlandse bevolking niet kunnen leven. Daarnaast zijn de fabrieken van tegenwoordig aangepast aan de wet "milieubeheer". Wat de uitstoot van schadelijke stoffen tot minimaal laat beperken.

Hoe wordt bier gemaakt en wat zit er in?

Er zijn verschillende bieren in verschillende landen wereldwijd. Maar een biertje brouwen is zo makkelijk nog niet. In bier zitten een aantal ingrediënten, maar de sleutel tot het perfecte glas bier i…
Gepubliceerd door Vandenbrink op 21-02-2014. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Schrijf mee!